25 Mart 2012 Pazar

FIRINDA BEŞAMEL SOSLU KARNIBAHAR

Karnıbaharı yıka, dal dal ayır.















Yıkanan ve dal dal ayrılan bu karnıbaharı haşla.
Piştikten sonra süz.
Tepsiye dök.

2. KAT KIYMASI İÇİN:
1 kuru soğan
4 sivri biber
2,3 domates
200 gr kıyma
ve biraz salçayı bir tencerede pişir.


Bu kymayı da haşlanmış ve tepsiye dizilmiş karnı baharın üstüne dök.

BEŞAMEL SOSU İÇİN:
50-75 gr tereyağ/ margarin veya 1 çay bardağı sıvı yağı tencereye koy.
Buna iki kaşık dolusu un ilave et.
Bir tel yardımıyla iyice karıştır.

Bu karışım kaynayınca üstüne 2  su bardağı süt koy.
Çay kaşığının ucuyla biraz tuz ve biraz karabiber ekle.
Kaynayınca altını kapat.

Birinci kata karnıbahar,
ikinci kata kıyma,
üçüncü kata da beşamel sosu koy ve bu şekilde fırına ver.
Fırından alınmadan biraz önce kaşar rendesi üzerine serpilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder