25 Mart 2012 Pazar

KALBURBASTI TATLISI

1 paket margarini erit.
İçine bir yumurta kır.1 çay bardağı sıvı yağ ve

1 çay bardağı yoğurt ekle.

Elde edilen bu sıvı karışıma unla birlikte hamur kabartma tozunu ekle.
Ve kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğur.
















Bu hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayır.
Her bir parçayı bir kevgir ya da rendenin üstüne koy ve ortalama boya gelince kadar elinde yuvarlak şekilde incelt. Rendenin üstüne biraz bastır ki, rendenin şekli hamura çıksın.































Bu şekilde tamamlanılan parçaları tepsiye diz.
Fırına koy.

ŞURUBU İÇİN:
Bir tencereye 4 su bardağı su ve
4 su bardağı şeker koy.
Bu şerbet kaynamaya başladıktan sonra 5-7 dakika daha kalsın.
Daha sonra 2,3 damla limon sıkıp, birkaç dakika daha kaynat.
Fırında pişen hamurlar ılıkken,
Şurupsa soğukken; şurubu hamurun üzerine dök.






Yuvarlak şekilde inceltilen bu hamurun üstüne yeteri kadar ceviz koyup kenar kısımları kapalı kalacak şekilde sar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder