31 Mart 2012 Cumartesi

YAPRAK SARMASI

İÇİNİN HAZIRLANIŞI:

1 adet kıyılmış soğanı yağda pişir
Soğanlar pişince 1 kg yaprağa 3 su bardağı pirinç olacak şekilde pirinç koy
1 kaşık hazır salça ekle
1 ya da 1.5 su bardağı su ilave et
Biraz tuz
Karabiber
Toz biber
Sumak ı baharat olarak bu karışıma dök ve pişir

Pişirilen bu içle yaprakları sar.


PİŞİRİLMESİ:

Sarılan yaprakları düdüklüye dizdikten sonra üstüne ezilen 1 adet et bulyonu toz şeklinde serpiştir
Yarım limon sık ve bunu yaprakların üstüne dök

Bir kasede biraz sıvıyağ
                          salça
                           su karıştır.
Ve bu karışımı da yaprakların üstüne dök.

* Yaprakların üstüne tabak yerleştirilebilir
*Düdüklü hışlamaya başladıktan sonra yarım saat daha pişirilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder