31 Mart 2012 Cumartesi

PROFİTEROL

HAMURU:

1.5 su bardağından biraz az suyu
100 gr margarini
Biraz tuz
Biraz toz şekeri teflon tavaya koy ve pişirmeye başla

Yağ eriyince 1.5 su bardağı unun içine
                    1 adet hamur kabartma tozu ekle ve bunu tavadaki karışımın içine dök

Bunu tavada 8 dakika kadar tahta kaşıkla eze eze hamurun her tarafı pişecek şekilde pişir


8 dakika sonra indir ve ağzını ört, soğumasını bekle

Soğuduktan sonra bu hamurun içine 1 yumurtayı kır. Hamuru yoğur. Hamur yumurtayı emince, 2. yumurtayı kır. Sonra 3. yumurtayı ve böylece toplam 5 yumurta kırılabilir.


Bu hamuru mikserle karıştır ve kremanın daha koyusu kıyamına gelinceye kadar karıştırmaya devam et

İstenilen kıvama gelince, hamuru bir şırınga ya da iki kaşık yardımıyla küçük bezeler şeklinde tepsiye dök

Bu hamurlar 170 - 180 derecede kızarıncaya kadar pişsin
* Fırın 20 dakika hiç açılmaz

Hamurlar kızarıp, pişince fırından çıkar ve soğumasını bekle.
Soğuyunca bu küçük top hamurları ikiye kes, içine krema; üstüne çikolata sosu dök


KREMASI:
Bir tencereye 1 litre süt
                     1 su bardağı un
                     1.5 su bardağı toz şeker
                     2 yemek kaşığı tereyağ koy
ve tavanın her tarafı eşit hızda, eşit ölçüde karışacak şekilde karıştırarark pişir
*Dibine yanmasın
*Göz göz olunca, kabarcıklar oluşmaya başlayınca altını kapat.

Bu tencereye ayrıca 1 adet vanilya,
ya da istenilirse         1 adet limon rendelenebilir. Ve karıştılır.

ÇİKOLATALI SOSU:

Bir tencereye 1.5 su bardağı su
                     4 yemek kaşığı kakao
                     2 yemek kaşığı tepeleme un
                     8 yemek kaşığı toz şeker koy ve
bu karışımda göz göz oluncaya kadar telle karıştırarak pişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder