25 Mart 2012 Pazar

KOL BÖREĞİ

2 subardağı sütü iyice ısıt.
İyice ısınan sütün içine 1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ koy.

Bu oluşan karışımın ılık olmasına özellikle dikkat ettikten sonra (parmağımız yanmayacak derecede) 1 paket mayayı bu karışımın içine ekle.
Üstüne 2 tatlı kaşığı dolusu tuz ve
1 tatlı kaşığı dolusu şeker koy.

Maya eriyene kadar iyice bunları elinle harmanla.



Bu sıvı karışımın üstüne alabildiğince un koyarak, kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurmaya devam et.
Hamurun elini bırakması ve pürüzsüz olması lazım.
Elde edilen bu hamuru bir süre buzdolabında beklet.


,
Buzdolabında bekletilen bu hamuru çıkarıp 4 parçaya böl.

4 parçanın her birini beze yapıp, her birini iyice aç. En ince haline gelene kadar.

4 parçayı da bu şekilde açtıktan sonra, 1 açılan hamuru en alta koyup erittiğimiz bir paket sana yağını üstüne hafif gezdir. Sonra açılan 2. parçayı üstüne koy. Sana yağı ile tekrar yağla. 3. ve 4. parçalarda da aynı işlemi tekrarla.






























Bu hamuru bohça şeklinde 4 e katla.

Bohça şeklinde katlanılan bu hamuru tepsiye koyup üzerini kapat ve yağsını çekene kadar buzdolabında beklet.

Yağsını çektikten sonra:

Yukardaki şekilde buzdolabından çıkarılan hamuru kare şeklinde aç.
Bu hamuru bir bıçak yardımıyla kare parçalara ayır.
Daha sonra her bir kare parçayı tek tek alıp, tekrar bir oklava yardımıyla hafif açıp içine peynir maydanoz karışımını koy.
Ve sigara böreğinden daha kalın olacak şekilde kıvır, tepsiye koy.
Üzerine yumurta sarısı, çörek otu veya susam...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder