31 Mart 2012 Cumartesi

PATATES PÜRELİ DOMATES SOSLU TAVUK

PATATES PÜRESİ:

7,8 tane patatesi yıka, soy, her birini 4 e böl ve düdüklüde haşla.

Haşlandıktan sonra bu patatesleri ez ve patatesin ortasına bir yumurtadan daha büyük olacak ölçüde teryağ at ve erimesi için patatesi ezmeye devam et.

Buna tuz ve karabiber ekle

Patates muhallebi kıvamına gelinceye kadar süt dök ve karıştır.
*Sütü döktükten sonra telle karıştırılır
Patates muhallebi kıvamına gelince püre tamamlanır.

DOMATES SOSU:

7, 8 Tane iri domatesi ( 1kg) yıka ve rendele

Tavaya biraz yağ koy.
Bu yağ ısınıca rendelenen domatesleri ekle
1 yemek kaşığı salça
Biraz tuz
Biraz karabiber de koy ve kaynayıncaya kadar pişsin.

Pişince biraz su,
            dövülmüş sarımsak karışımını sosa ekle

Sos biraz suyunu çekene kadar pişir.


TAVUK:
Göğüs etinin ( 2kg = 17 parça) kalın yerlerini döverek incelt ve bu şekilde eti hazırla.
TAVUK ETİNİN TERBİYELENMESİ:

Göğüs etinin olduğu kaba biraz süt,
                                       biraz sıvı yağ,

                                       tuz, kekik
ekelyip harmanla.
15 dak beklesin.


Sonra teflon tavada tavukları kızart.

SERVİSİ:

Tabağa öncelikle biraz patates püresi konur.
Üstüne göğüs etinden yeteri kadar parça konur.

Ve etin üstüne hazırlanan domates sosu biraz dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder