31 Mart 2012 Cumartesi

KIYMALI BEŞAMEL SOSLU LAZANYA

KIYMASI:
Yağda kıyılmış soğanı ve doğranmış sivri biberi pişir.
Bu pişince kabukları soyulmuş ve doğranmış 3 domatesi ekle

Biraz sonra 250 gr kıymayı ve 2 yemek kaşığı unu da tavaya koy
2 yemek kaşığı salça
2 çay bardağı su
Tuz
Karabiber de ekle ve pişir

*En sonunda üstüne rendelenmiş maydonoz da eklenebilir
*Bu kıymalı sos sulu olmalıdır


BEŞAMEL SOSU:

1 su bardağı sıvı yağ ya da 50-75 gr tereyağ /margarin

2 kaşık un..
Bunları bir telle kavur.

Pişince/kaynamaya başlayınca 2 su bardağı süt
                                              tuz
                                              karabiber ekle.
*Tuz ve karabiber çay kaşığının ucuyla konur


PİŞİRİLMESİ

Bir tepsiye önce lazanyaları ser
Üstüne kıymalı sosun yarısını yedir, hamurun her tarafı ıslansın

3.kata yeniden lazanyaları ser
4.kata beşamel sosun yarısını yedir
*beşamel sos sıvı olsun, kolayca yedirilebilinsin


5.kata tekrar lazanyaları ser
6.kata kalan kıymayı yedir
7.kata yeniden lazanyaları ser
8.kata kalan beşamel sosu yedir

Fırında 200 derecede kızarıncaya kadar pişir

Pişmeden biraz önce kaşar rendesi en üst kata dökülerek birkaç dakika daha pişirilebilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder