9 Haziran 2012 Cumartesi

BUHARA PİLAVI



İki patates ve iki havucu yıka, soy ve bu şekilde haşla.
Haşlandıktan sonra patates ve havuçları küp küp doğra.

ETİ:
Sıvıyağ, soğan ve yeşilbiber
Ardından kuşbaşı doğranmış et
Sonra domates
Ve en son baharatları kullanarak sote hazırla.

PİRİNCİ:
Bir tencereye biraz yağ koy ve pirinçleri kavur. Üstüne tuz, karabiber, biraz tarçın ve sumak ekle.

HAZIRLANMASI:
1. Bir teflon tavanın el altına yuvarlak enli şekilde doğranmış soğanları diz.
2. Soğanların üstüne hazırlanan et soteyi dök.
3. Etin üstüne hazırlanan pirincin bir kısmını ekle.
4. Pirincin üstüne haşlanmış ve küp küp doğranmış patates ve havuçları ekle.
5. Sebzelerin üstüne tekrar kalan pirinci ekle.
6. Üstü kapanana kadar su ekle.

Pirinçler yumuşayana kadar pişir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder