9 Haziran 2012 Cumartesi

URFA KEBABI


  • 750 gr çift çekilmiş yağlı koyun kıyması
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    GARNİTÜRÜ:
  • Pide ekmek
  • 2 adet soğan
  • 1 demet maydonoz
  • 2 çay kaşığı sumak
  • 3 domates
  • 5-6 adet sivri biber

    1. Kıyma + tuz+pul biber + 1 yemek kaşığı salçayı iyice karıştır ve yoğur.

    2.  Kıymadan iki yumurta büyüklüğünde parça al. 10 cm uzunluğunda, bir parmak kalınlığında olacak şekilde sıkarak şişlere geçir.

    3. Üstlerini yağla.

    4. Izgara ya da mangal da pişir.

    5. Et pişerken pide ekmeği etin üstüne kapat, ısınsın.

    6. Domatesleri 4 parçaya böl. Biberlerin saplarını kes ve ızgaraya koy.

    7. Soğanı piyaz doğra. Tuzla ov.Sumak ve kıyılmış maydonozla karıştır.

    SERVİSİ:
    Pide ekmek
    Üstüne kebap
    Yanında domates, biber ve hazırlanmış soğan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder