9 Haziran 2012 Cumartesi

HÜNKAR BEĞENDİ


8-9 adet patlıcanı yıka, bir bıçakla ortasını şerit şeklinde hafifce kes, tepsiye koy ve fırına ver.

Fırında yeterince piştikten sonra kabuklarını soy.
Ardından minik minik doğra.

ETİ:
Bir tencerede biraz sıvıyağ ile doğranmış soğan ve doğranmış sivri biberi sırayla kavur.
Sonra kuş başı eti ekle, bir süre pişince küp küp doğranmış domatesi ilave et.
Baharat olarak: Tuz, pul biber, toz biber, karabiber kullan
Etin suyunu çekmesini bekle.

BEŞAMEL SOS:
Biraz sıvı yağ
2 yemek kaşığı tepeleme unu iyice karıştır. Pişince
2 su bardağı süt ekle ve karıştır.
En son tuz ve karabiber serp.

Fırına verilmiş ve küp küp doğranmış patlıcanları beşamel sosun içine at.
Bu şekilde servis tabaklarına al.

Her tabaktaki beşamel sos+patlıcan karışımının üstüne hazırlanan etten koy.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder