9 Haziran 2012 Cumartesi

PATATES KÖFTESİ


  • 500 gr patates
  • 3adet yumurta
  • 500 gr kaşar rendesi
  • 100 gr kıyma
  • Yarım demet maydonoz
  • Yarım su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber


    1. Patatesleri yıka. Kabuklarıyla haşla. Piştikten sonra kabuğunu soy. Püre haline gelinceye kadar ez.

    2. Kıymayı biraz yağda kavur.

    2. Kıyılmış maydonoz + 1 yumurta sarısı + tuz + karabiber + kaşarı yarısı nı patates püresine kat ve yoğur.

    3. Yumurta büyüklüğünde parçalar al. Uzunlamasına dikdörtgen olacak şekilde incelt.

    4. Bu dikdörtgen şeklindeki patatesin ortasına kıymayı kot. Rulo şekilde sar.

    5. Rulo haline getirilen bu parçaları una batır.

    6. İki yumurta
        Bir yumurta akını çırp.
        Kalan kaşarı buraya ilave et.

    7. Rulo parçalarını una batırdıktan sonra kaşarlı çırpılmış yumurtaya batır.

    8. Kızart. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder