9 Haziran 2012 Cumartesi

DÜĞÜN ÇORBASI



250- 300 grm kadar kuşbaşı eti bir tencere ya da düdüklü de haşla.
**Düdüklüden ses gelmeye başladıktan sonra 15-20 dakika daha ocakta kalsın.
***Kaynamış etin suyundaki köpüğü alınmalı.

Bir kapta çorbanın sosunu hazırla.

SOSU:

Yarım kase un
Yarım limon suyu
2 yemek kaşığı tepeleme unu karıştır.
Bu sosun hazırlandığı kaba haşlanmış etin suyundan ekle ve karıştır.

Bu terbiyeyi düdüklü veya tenceredeki etin üstüne ilave et.
Kaynayıncaya kadar çorbayı karıştır ve kaynayınca altını kapat.

YAĞI:
Bir tavaya bir miktar tereyağı bile
biraz toz biberi yak.

Tereyağ iyice köpük köpük olduktan sonra çorbaya ekle.

Not: Yine de et bulyon kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder