9 Haziran 2012 Cumartesi

ÇERKEZ TAVUĞU


  • 1 tüm tavuk
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 3 su bardağı ceviz
  • 3 büyük dilim bayat ekmek
  • Tuz
  • Kırmızıbiber
  • 1-2 diş sarımsak
  • Süsleme için: Maydonoz yaprakları

    1. Tavuğu yıka, temizle.
         4 parçaya bölünmüş soğan
         Havuç
         Yeterince su ile haşla.

    2. Haşlanan tavuğu parçalara ayır.

    3. Cevizi iyice döv.
        Bayat ekmeğin kabuğunu al ıslat.

    4. Bayat ekmeğin fazla suyunu sıkarak, bu şekilde azar azar cevize ilave et.

    5. Dövülmüş sarımsak + tuz + kırmızı biber ekle.
        Ceviz, ekmek, sarımsak, tuz, kırmızı biber karışımını robotta iyice çek.
         Robotta çekerken azar azar tavuk suyundan ekle.

    6. Bir miktar salçayı (1- 2 yemek kaşığı) suyla hafif incelt. Salçanın yarısını haşlanmış ve parçalara ayrılmış tavukla karıştır. Bu şekilde servis tabaklarına al.

    7. Salçanın kalan yarısını tekrar servis tabağında tavukların üzerine kapat.

    8. Robotta hazırlanan sosu tavukların üzerine dök.

    9. Maydonozla süsle.

    10. Yağ+ pul biber yakılıp üzerinde gezdirilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder