9 Haziran 2012 Cumartesi

SEBZELİ TAVUK BUDU


  • 6 adet tavuk budu
  • 1 adet soğan
  • 3 adet havuç
  • 3 adet haşlanmış patates
  • 250 gr mantar
  • Tuz
  • Karabiber

    1. Tavuk butlarını yıka. Tencereye koy.

    2. Tencereye ayrıca: İkiye bölünmüş soğanı ve havucu da koy.

    3. 2 su bardağı su ekle. Tuz, karabiber de ilave edip bu şekilde haşla.

    4. Bir tepsiye haşlanmış ve yuvarlak doğranmış patatesi diz.
        Üstüne butları koy.
        Üstüne haşlanmış ve doğranmış havucu diz.
        En son doğranmış mantarları diz.

    5. Bir tatlı kaşığı salça
        Bir çay kaşığı  toz şeker
        Bir tatlı kaşığı limon suyu
        Bir su bardağı haşlanmış tavuğun suyunu bir kapta karıştır.

    6. Hazırlanan sıvı terbiyeyi, tepsideki sebze ve tavukların üstüne gezdir.

    7. 200 derecede , 20 dakika pişir.
        

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder