22 Mayıs 2012 Salı

YAĞ MANTISI

2 yemek kaşığı yoğurt
2  yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım paket maya
Alabildiği kadar unu, kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğur.


HARCI:


Kıyma
Bir soğan rendesi
Maydonoz rendesi
Tuz
Karabiber
Pul biber
Toz biber
Kuru nane ekle ve karıştır. 


Hamuru bir müddet dinlendikten sonra al, ve hamuru aç.
Açılan hamuru kare kare kes.
Ortasına ahzırlanan harçtan koy.




Ve kelebek şeklinde katla.



Bir tencereye bolca yağ koy.
Yağ ısınınca kelebek şekli verilen hamurları ters şekilde tencereye at.
Bu şekilde kızart ve kızaranları servis tabağına al.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder