22 Mayıs 2012 Salı

YAŞ PASTA

4 yumurta ile 1 su bardağı toz şekeri mikserle iyice çırp.


2 su bardağı un 
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya ekle. Bunu da mikserle çırpmaya devam et.


Yarım çay bardağı su
4 yemek kaşığı toz fındık ekle


Mikserle iyice karıştır. 


Margarinle iyice yağlanmış borcama, tepsiye dök.
Önceden ısıtılmış fırına koy.
*175 derece


Fırındaki bu kek pişince soğumaya al.
Soğuyunca ortasından ikiye böl. Bu pasta keklerinden bir tanesini tepsiye al.


Meyve suyu, süt, sütlü kahve..... den biriyle ıslat. (1 su bardağı kadar)


Profiterol kremasından krema yap ve sonradan kullanmak üzere bir kase kremayı ayır. Islatılan pasta kekinin üstüne kalan tüm kremayı ser.


Diğer pasta kekini al. Aynı şekilde ıslat. ve hazırlanan ilk pasta keki ve kremanın üstüne kapat.


2 paketten 1.5 su bardağı kullanarak kremşanti hazırla. Bu krem şantiyi ayrılan bir kase kremayla mikser yardımıyla iyice karıştır. Bunu da ikinci pasta kekiyle birlikte tüm pastanın üstüne yay.


Çilek, kivi, muz, portakal... Tercih edilen meyveleri dilimle. Pastanın üzerine diz.


2 paket tart jöle hazırla. Jöleyi meyvelerin üstüne dök.


Ve pasta donana kadar buzdolabında beklet.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder