22 Mayıs 2012 Salı

PAZI / LAHANA DOLMASI

HARCI:


Bir kaba, yağ
salça
bir adet rendelenmiş soğan
2 su bardağı pirinç
200 gr kıyma
biraz dere otu rendesi
Bol kuru nane
Toz biber
Pul biber
Kimyon
Limon suyu ekle ve karıştır.


Lahanayı ya da pazıyı dal dal ayır.
Bir tencereye su koy kaynasın.Suya biraz tuz at.
Dal dal ayrılan lahanaları biraz suda haşla.


Haşlanan lahanalarla, harcı yaprak sarar gibi sar. Bu şekilde pişirilecek olan tencereye ser.
**Yapraktan daha iri ve büyük olacak.


SOSU:
Yağ,
Salça,
Tuz,
Nane,
Sıcak su karıştır ve tencereye serilmiş olan lahanaların üstüne gezdir.


**Tencerede pişecekse lahanaların üstüne ters çevrilmiş tabak koy, dağılmasın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder