25 Nisan 2012 Çarşamba

ALTIN KESESİ

1 yumurta
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı hamur kabartma tozunun hepsini mikserle ya da telle iyice çırp. Ve krem için uygun kıvama getir.



Krep tavasına çok az yağ koy ve bir el boyutunda olacak şekilde yuvarlak krepler yap.


Bu kreplerin ortasındaki KREMA için:
Bir tavaya yarım kg süt
yarım su bardağı un
0,75 su bardağı toz şeker koy ve kaynayıncaya kadar karıştır. Kaynamaya başlayınca ve kıvamı iyice yoğunlaşınca biraz margarin, 1 paket vanilya, 1 limon rendesi ekle ve karıştır. Sonra altını kapat.



YAPILIŞI:
Bir krep al.
Ortasına yeterince krema koy.
Bu krebi altın kesesi şeklinde kapat.

Ve alimunyum folyo ile bağla.


SERVİSİ:
Üstüne pudra şekeri serperek servis et.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder