21 Nisan 2012 Cumartesi

İMAMBAYILDI




7,8 patlıcanı yıka, şerit şerit soy ve kızart.
Kızartırken patlıcanın ortasını boyundan hafif kes. (Daha sonra içinin kolay açılması için)



Kızaran patlıcanları bir tepsiye al, ve kolay kızarması için kestiğimiz yerden aç.
İçine hazırlanan soteyi koy.

SOTESİ:



Birkaç soğanı yarım ay şeklinde doğra.
Bir tencerede biraz yağda iyice pişir.

Soğanlar öldükten sonra biraz sivri biber ve
2 domatesi yıka, küçük küçük doğra ve tavaya ekle. Bunları da pişirmeye devam et.



Sonra 2 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
Biraz dövülmüş sarımsak
Tuz
Karabiber
Toz biber
Pul biber ekle ve iyice pişir.



Bu soteyi içi karnıyarıktaki gibi açılan patlıcanların içine koy.
Tüm patlıcanlardan sonra kalan soteyi tepsinin dibine dök.
200 dereceye ayarlanan fırına ver.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder