2 Nisan 2012 Pazartesi

GÖK KUŞAĞI SALATASI

Birkaç domatesi yıka, soy ve birkaç parçaya bölüp düdüklüde haşla.





Haşlanmış patatesleri iyice ez ve tuz / karabiber ekle.
Ezilmiş patatesleri bir kaba, borcamam dök ve iyice bastır.

























6,7 adet havucu yıka ve rendele.
Teflon tavaya birazcık yağ koyup bu havuçları pişir.
Havuçlar piştikten sonra biraz tuz serp, karıştır ve altını kapat.
Pişen bu havuçları kaptaki, bocamdaki ezilmiş patateslerin üstüne ser ve bunu da iyice bastır.





























Ayrı bir kapta ince ince doğranmış marulla bir miktar süzme yoğurdu karıştır.
Biraz tuz ve rendelenmiş maydonoz/ dereotu ekle.
Bu yoğurtla karıştırılmış doğranmış marulları da havucun üstüne ser ve bastır.






















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder