21 Nisan 2012 Cumartesi

DALYAN KÖFTE

Bir kapta 1 soğanı rendele.
1 yumurta kır.
Yarım kg kıyma koy.
Doğranmış maydonoz ekle, bir tutam.
Biraz sıvıyağ gezdir.

Baharat olarak:
karabiber
köfte baharatı
pul biber
kırmızı biber
tuz ekle.

Kıvamının istenen seviyede tutması için galeta unu kullan ve yoğur.

 Yoğurulan ve dinlendirilen köfteyi bir jelatin, yağlı kağıdın üstüne al ve fotoğraftaki gibi yay.





Bunun üstüne yıkanmış, haşlanmış, uzun uzun ince ince dilimlenmiş havuçları
Konserve bezelyeden bir miktarı
Haşlanmış ve uzunlamasına kesilmiş 2 yumurtayı koy ve rulo şeklinde sar.
Sardığın parçanın kenarlarını kapat.

Üstüne salçaları, yağlı sıvı yap ve sür.
Önceden yağlanılan tepsiye koy ve

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder