2 Nisan 2012 Pazartesi

HAŞHAŞLI REVANİ

4 yumurta
1 su bardağı toz şekeri mikserle çırp.
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ ekle ve birkaç dakika daha çırp
















1 su bardağı irmik
1 su bardağı haşhaş
2 su bardağı un ekle ve mikserle yine çırpmaya devam et.













Bir süre sonra,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilyayı da ekle ve çırp.

Bu karışımı önceden yağlanmış tepsiye dök.
*Fırın 180 derece, kızarıncaya kadar bekle.














ŞERBETİ:

2 su bardağı suyu
2 su bardağı toz şekeri küçük bir tencereye koy ve kaynat

Kaynamaya başladıktan bir süre sonra birkaç damla limon sık ve yine kaynamasını bekle.
Biraz daha kaynadıktan sonra ocaktan al ve;

* Revani ılıktan biraz daha sıcakken,
   Şerbeti de aynı şekilde ılıktan biraz sıcakken şerbeti revaninin üstüne dök.














Üzerine krema yap ve sıcakken dök.
Bunun üstüne ayrıca dövülmüş ceviz de serpiştirilebilir.













KREMASI:

Bir tencereye 1 litre süt,
1 su bardağı un
1.5 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağ koy ve tavanın her tarafını karıştırarak pişir.
*Dibine yanmasın.
*Kabarcık oluşunca ocaktan indir.

Bu kremanın üstüne ocaktan alındıktan sonra 1 paket vanilya ekle ve karıştır.
*Tercihe göre: Limon da rendelenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder