21 Nisan 2012 Cumartesi

BUZLUK BÖREĞİ

5, 6 adet patatesi soy, yıka, birkaç parçaya böl ve haşla.
Haşlanan patatesleri bir kaba al ve ez.
Bu kaba ayrıca yarım kalığ beyaz peynir
2,3 yemek kaşığı margarin
Tuz

Karabiber
Krema kıvamına gelinceye kadar süt koy ve yoğur.



**Bu karışımın içine hamur kabartma tozu da atılabilir.


YAPILIŞI:


1.yufka serilir.
Üstüne hazırlanılan patates püresi yedirilir. (Pürenin sıvıya yakın olması lazım)

2. yufka serilir.
Üstüne yeniden hazırlanan püre serilir.

3. yufka serilir.

Üstüne patates püresi serilir.


Yan kenarlar içine katlanır.
Rulo şeklinde sarılır.


Bu şekilde buzluğa konur.


Yeterince donduktan sonra buzluktan çıkarılır, dilimlenir.


Bu şekilde dilim dilim tepsiye alınır.
Her bir dilimin üstüne yumurta sarısı sür ve fırına verilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder