25 Nisan 2012 Çarşamba

AY ÇÖREĞİ

1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağını elinle iyice karıştır, şeker eriyinceye kadar


*Kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekle ve kıvamını bulunca oda sıcaklığında dinlenmeye bırak


Hamur mayalanınca minik minik bezeler al ve avuç içinden biraz daha geniş olacak şekilde yuvarlak yuvarlak hafifce aç.
Ve açılan her bir bezeyi önceden erittiğimiz 1 paket margarinle ıslat.






Açılan ve yağlanan bezelere yeterince peynir+ maydonoz harcından koy ve silindir şeklinde sar.
Ve sonra uçlarını hafif kıvırarak yarım ay şekli ver





Bezelerin her birine bu işlemi uyguladıktan sonra üzerlerine yumurta sür ve susam+ çörek otu dökerek fırına ver
** Fırın 175 derece

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder