29 Nisan 2012 Pazar

HASANPAŞA KÖFTE

KÖFTESİ:


1 soğanın rendesi
Bir miktar kıyılmış maydonoz
1 yumurta
Galeta unu (kıvama gelinceye kadar ekle)
Kıyma



Baharatlar olarak:
Tuz
Karabiber
Toz biber
Pul biber
Köfte harcı ile kıymayı iyice yoğur ve mümkünse dinlensin. 


Dinlendikten sonra köfteleri beze halinde eline al ve küçük çanak şeklini ver.


Bu şekilde çanak şekli verilen köfteleri yağlanmış tepsiye koy.


Ve hepsi bittikten sonra bu tepsiyi fırına ver.


5 dakika kadar sonra tepsiyi fırından cıkar ve her bir köftenin üstüne:
Önce patates püresi
Sonra rendelenmiş kaşar koy ve tekrar fırına ver.


Köfteler iyice pişip, kaşarlar hafif kızarıncaya kadar pişsin.


Patates Püresi:


Birkaç patatesi yıka, soy, haşla.
Haşlandıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağı koy
Biraz süt
Tuz
Karabiberle bir tel yardımıyla patatesi iyice ez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder