27 Nisan 2012 Cuma

LİMONLU HANIM GÖBEĞİ

HAMURU


50 gr erimiş margarin
1 yumurta
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
1 limon kabuğu rendesi


Öncelikle bunları bir kapta elinle yoğur.


Kıvamı kulak memesi oluncaya dek un ekle
**Unla birlikte 1 paket vanilya
1 paket hamur kabartma tozunu da ekle



Kıvam tuttuktan sonra hamurun bulunduğu kabın ağzını bir poşetle kapat ve oda sıcaklığında beklesin


Hamur hazır olunca hamuru minik minik bezelere ayır
 Ceviz büyüklüğünde parçalar al, ellerini yağla ve hamuru elinde hafifce açıp ve ortasını del, fotoğraftaki gibi ...
Yağlanmış tepsiye koy ve kızarmasını bekle



ŞERBETİ:
1 su bardağı sıcak su ile

2 su bardağı şekeri bir kapta karıştır ve şekerin erimesini sağla


Sonra 2 su bardağı ılık su daha ekle ve kaynat.
Kaynamaya başlayınca bir kaç limon damlası sık
Ve bir süre daha kaynat
**Kıvamı koyulaşana kadar




SÜSLEMESİ İÇİN:
Kaymak
Antep Fıstığı kullanılabilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder