21 Nisan 2012 Cumartesi

ARABAŞI ÇORBASI

HAMURU:


1 su bardağı un
6 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Bunları tencereye koy ve telle sürekli karıştır.
Muhallebi kıvamına gelince bir borcama dök ve donmasını bekle.





ÇORBASI:





Teflon tavada 7.8 kaşık unu kısık ateşte karıştırarak kavur.

Bir başka tencereye 2 tahta kaşığı yağ
2 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası koy ve pişir.

Sonra 7 su bardağı su
3 su bardağı tavuk göğsünün haşlandığı suyu koy.
Telle karıştırarak pişir.

Daha sonra haşlanmış ve didiklenmiş tavuk göğsünün etlerini çorbaya ilave et.
Tekrar telle karıştırmaya devam et.

Teflon tavada kavrulan unu ekle ve kaynaya kadar sürekli telle karıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder