27 Nisan 2012 Cuma

GUBATE (ÇERKEZ BÖREĞİ)

2 su bardağı süt ile
1 su bardağı sıvı yağı ılıt ve karıştır.

1 su bardağı yoğurt
1 paket yaş maya 
ekle ve elinle karıştır.
*** Bu sıcaklık ılık olacak, elini yakmayacak.

2 tatlı kaşığı toz şeker
2,5 tatlı kaşığı tuz ekle ve karıştır.

Kulak memesi kıvamına gelene kadar alabildiğince un koy ve yoğurmaya başla

Hamur istenilen kıvama gelince poşetle üstünü kapat ve oda sıcaklığında beklet.

GUBATENİN İÇİNE KONULAN HARCI:

Doğranmış soğanı 2 kaşık yağda kavur, 
salça
kırmızı biber 
karabiber
maydonoz ile karıştır ve sos hazırla.

Önceden haşlayıp püre haline getirdiğimiz patatesle soğanlı sosu karıştır ve kafi miktarda tuz ekle.

YAPILIŞI:

Hamur kabarınca, minik minik 40 tane beze al.
Her birini oklavayla biraz aç.
Açılan her parçaya önceden bir tavada eritilen 1 paket margarinden biraz sür.
Bu üzeri hafif yağlanmış, bir el büyüklüğünde hafifce açılmış hamuru sigara böreği sarar gibi silindir şeklinde sar.
Sonra bu silindir şekli, salyangoz şekli alacak şekilde bir ucundan kıvır.
Şekil şu şekilde olacak:
1)





2)


Bu şekilde 40 tane bezeyi aç, hafif yağla, yukarıdaki şekli ver ve tepsiye diz.
Bir süre yağsını çekmesini bekle.

Yağsını çektikten sonra:
Her bir bezeyi tekrar aç, el büyüklüğünde yuvarlak şekilde.
Hamurun ortasına hazırlanan harçtan biraz koy.
Üçgen şeklinde katla.
** Önce iki yan ucu birleştir.
***Sonra aşağıdaki kalan ucu, birleştirdiğimiz yan uçlarla birleştir.

**Üzerine yumurta sarısı ve susam

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder