2 Nisan 2012 Pazartesi

İZMİR KÖFTESİ

1 büyük soğanı ya da 2 küçük soğanı rendele bir kaba al.
Üzerine 500 gr kıymayı ekle.


Biraz karıştır, yoğur ve 1 yumurta kır.
Yine karıştır ve yoğur; yumurtayı yesin.


Baharat olarak;
Köfte harcı
Pul biber
Toz biber
Karabiber
Tuz ekle  ve yoğur.


























Baharatlar da köftenin içinde iyice yendikten sonra köfte kıvamına gelinceye kadar galeta unu ekle ve yoğurmaya devam et.
* Kıyma cıvık olmasın.


Galeta unuyla uygun kıvam tutunca ve yeteri kadar yoğurulmuş olunca dövülmüş 2,3 sarımsak
2 yemek kaşığı süt ekle ve yine yoğur.


Biraz kıyılmış maydonoz ekle ve yine yoğur.
*Ne kadar çok yoğrulursa köfte o kadar güzel olur.


























Biraz patates kızart ve bunları bir borcamın en altına diz.
Köfteleri kızart ve bunları patateslerin üstüne diz.
Biraz biber kızart ve bunu patates ve köftelerin üstüne serpiştir.
Birkaç tane yıkanmış, kabuğu soyulmuş ince ince ve enine dilimlenmiş domateslerle patates köfte ve biberlerin üstünü kapat.





























Borcamdaki malzemelerin üstüne yarım kavanoz kadar salçalı su yaparak dök ve bütün malzemelerin ıslanmış olmasına dikkat et.


*Fırında 200 derece

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder