2 Nisan 2012 Pazartesi

KREMALI ŞEHRİYE ÇORBASI

Bir tencereyi ısıt.
Isındıktan sonra dibine biraz yağ koy ve bu yağ da ısınsın.


Isınan yağın üstüne 3 yemek kaşığı un koy ve telle kavur.


Un pişince;
3 su bardağı süt ekle
10 su bardağı su ekle ve telle karıştırmaya devam et.



1 tablet et suyunu ez ve çorbaya dök.
Birkaç dakika sonra 1 su bardağı arpa şehriyeyi çorbaya ilave et.



Kaynamasını bekle ve sürekli karıştır.
*Kremalı şehriye çorbası sürekli karıştırılmalıdır ki, arpa şehriyeler dibe çöküp tutmasın.

*Kaynadıktan sonra ara ara karıştırarak pişirmeye devam et.



Bir süre sonra rendelenmiş dere otu veya maydonozu çorbaya ekle ve karıştır.
Biraz daha pişir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder