25 Nisan 2012 Çarşamba

MANİSA KEBABI

KREP için:
2 su bardağı su
2 su bardağı un
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz u telle iyice karıştır.

Yarım kepçe al ve krep tavasına yuvarlak şekilde dök.
Altı kızarınca çevir ve pişen krepleri bir borcama al.



ET SOTESİ:


300 gr kuş başı eti 
Birazcık yağla birlikte tavaya koy ve kavurmaya başla.
Et yeterince pişince üstüne önce küp küp ufak doğranmış soğan ve biberleri
Sonra küp şeklinde ufak doğranmış domatesleri ekle ve pişir


Baharat olarak tuz, karabiber, pul biber ekle
** Et sote susuz olacak




YAPILIŞI:
Bir krep al
İçine yeterli miktarda et sote koy
Önce üstten ve alttan
Sonra yanlardan katla




SERVİSİ:
Her bir parçanın üstüne bir miktar sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos dökülerek;
ya da
Her bir parçanın üstüne beşamel sos yapılıp fırına verilip, pişmesine yakın kaşar rendesi eklenerek pişirilip servis edilebilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder