27 Nisan 2012 Cuma

İNCİRLİ YAŞ PASTA

HAMURU:


Bir kasede 3 yumurta
Yarım su bardağı toz şekeri mikserle iyice çırp.


10 adet yıkanmış, küp küp minik minik doğranmış incirleri kaseye ekle ve bu kez kaşıkla karıştır
1 su bardağı dövülmüş cevizi ekle ve kaşıkla karıştır



1 su bardağı unla beraber 
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozunu ekle yine kaşıkla karıştır



Önceden yağlanmış tepsiye / borcama incirli hamuru dök


**Fırını önceden 100 -150 derecede ısıt
Isınan fırını 175 dereceye çıkar ve tepsiyi / borcamı koy.
15 - 20 dakika pişsin.


PİŞEN TATLIYI ISLATMAK İÇİN:


3 Yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nescafe
1 su bardağı sıcağa yakın su
1 tutam tarçın
Bunları iyice karıştır ve  pişen incirlil yaş pastanın her taarfını iyice ıslat.


KREMASI:


Yarım litre süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker


Bunları karıştırarak pişir. 
Kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam et.
Kaynamaya yakın 1 paket vanilya ekle ve karıştırmaya devam et.
Kaynayınca altını kapat.
1 tatlı kaşığı margarin ekle karıştır. (parlaklık için)


** Krema sıcakken incirli yaş pastanın üstüne ser.
Pastayı dilimlere böl



SÜSLEMESİ:


Krema üstüne ceviz parçaları konulabilir
ya da
Bir miktar fıstık serpiştirilebilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder