28 Nisan 2012 Cumartesi

SEBZE ÇORBASI

Kerevizi
Havucu
Patatesi küp küp doğra.


Pırasayı ince ince doğra.


Bir tencereye biraz su koy. Önce kerevizi at, haşlansın.
Bir süre sonra havucu at, haşlansın.
Sonra patatesi at, haşlansın.
Sonra pırasayı at, haşlansın.



Tüm malzemeler iyice piştikten sonra ateşten al, bir süzgeç yardımıyla suyunu süz.


Tencereyi ocağa koy.
2,3 yemek kaşığı un ve biraz yağ koy. Unu bir süre kavur.
Un pişince 1,2 bardak süt ekle
Ve kaynatıp süzdüğümüz sebze suyunu çorbaya dök.
Biraz da normal su ilave edilebilir.
Kaynayıncaya kadar ocakta pişir ve karıştır.
İçine biraz dereotu ilave et.


*Et suyu kullanılabilir, lezzeti için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder