28 Nisan 2012 Cumartesi

TANDIR BÖREĞİ

HAMURU:

1 paket yaş maya
1 bardak sıcak su
1 bardak soğuk su
Yarım bardak süt
Biraz tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker 
bunları bir kapta hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar alabildiğince un ekleyerek yoğur.


Kıvama gelen hamurun üstünü kapat ve oda sıcaklığında mayalanıncaya kadar beklet.

HAMUR MAYALANINCA:

*Bir paket margarini erit ve içine 3 yemek kaşığı tahin koy.

Hamuru 6 bezeye ayır.
Her birini ortalama büyüklükte aç. (Tepsiyi kaplayacak kadar)
1. bezeyi al, tepsiyi kaplayacak kadar aç.Üstüne yağ+tahin karışımından sür.














Hamurun ortasını del ve burdan kenarlara doğru kıvır.














Sonra bir ucu kopar ve uzun, yuvarlak, ip gibi bir hamur elde et.


Bunu iç içe daire şeklinde sar ve tepsiye koy.


















Her bir beze için bu işlemi tekrarla.
Tüm bezeler bu şekilde tamamlanınca, tepsiyi bir süre buzdolabına koy; hamur yağsını çeksin.

HAMUR YAĞSINI ÇEKTİKTEN SONRA:

1) Bir bezeyi al.
Tepsiyi kaplayacak büyüklükte aç.
Açılan hamuru önceden hafif yağlanmış tepsiye koy.
Üstüne hazırlanan kıymalı harcı gezdir.


KIYMALI HARÇ:

250 gr kıyma
1 adet doğranmış soğan 
Biraz sıvı yağ... 
Bunları iyice bir tencerede pişir.

Baharat olarak :
Tuz
Karabiber
Toz biber
Pul biber ekle

İnmeye yakın kıyılmış maydonoz ekle ve karıştır.

2) İkinci bezeyi al, tepsiye uygun aç ve tepsiye ser.
Üstüne kıymalı harç koy.

3) Yine bir bezeyi aç, tepsiye ser.

4)En son serilen hamurun üstüne:
Yumurta
Susam
Çörek otu 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder