21 Nisan 2012 Cumartesi

YUFKALI BÖREK

HARCI:

Bir kaba:
Yarım kg beyaz peynir
Bir tutam doğranmış tatlı si,vri biber
Bir tutam doğranmış yeşil soğan
Bir tutam doğranmış maydonoz
2 adet küp küp doğranmış domatesi koy
1 yumurta kır
Biraz tuz ekle
Karıştır.



KATLARA SÜRÜLEN SIVISI:


1 çorba kasesi yoğurt
1/2 çorba kasesi sıvıyağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Biraz tuz
Biraz karabiber i karıştır.

























YAPILIŞI:

1 adet yufkayı ser.
Hazırlanan sıvıyı bir fırça yardımıyla iyice yay.

2. yufkayı üstüne ser.
Yeniden hazırlanan sıvıyı ikinci kata dök.



3. yufkayı üstüne ser.
Hazırlanan sıvıyı üçüncü kata dök, fırçayla yedir.
** Hazırlanan bu sıvı bitmesin., biraz artsın.



En üst kata malzemeleri koy.
Ve bohça/ mektup zarfı şeklinde katla.

Artırılan sıvının içine bir yumurta sarısı kır, ve karıştır.
Böreği önceden yağlanmış tepsiye al.
Üstüne sıvı+ yumurta karışımını sür.
Biraz susam ekle.
200 derecede pişir.



















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder