29 Nisan 2012 Pazar

KİEV USULÜ TAVUK

8 adet tavuk göğsünü yıka ve döverek incelt.



HARCI İÇİN:


Yarım su bardağı tereyağ (iyice yumuşamış)
1 yemek kaşığı kıyılmış maydonoz

1 adet dövülmüş karanfil
1 yemek kaşığı dövülmüş sarımsak
Tuz
Karabiber


Bu harç malzemelerini iyice karıştır ve bir hamurdan beze alır gibi, parçalar al (8 tane)
(Tavuğun içine konulup sarılacak)


Her bir tavuk göğsünün içine hazırlanan bir parça harcı koy ve rulo şeklinde sar.


Bu şekilde tüm eti sardıktan sonra bir tepsiye al, buzdolabında biraz dinlensin.


Dinlendikten sonra,her bir parçayı
Önce una
Sonra yumurtaya
Sonra galeta ununa batır
ve kızart.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder