27 Nisan 2012 Cuma

PEMBE SULTAN


İnce ince iyice dilimlenmiş bir miktar kırmızı lahanaya limon sık, 
Biraz sıvı yağ ekle
Ve elinle iyice yoğur ki iyice suyu çıksın.


1 kase süzme yoğurdu al,
Kırmızı lahananın suyundan azar azar dökerek karıştır.
*Bu süreçte yoğurt pembe renk alacak.


Bu yoğurda 2 diş dövülmüş sarımsak ekle


Yoğurt istenilen kıvama gelinceye kadar hazırlanan lahana suyundan koyup karıştır.


İstenilen kıvama gelince bir servis tabağına al,


Tabağın kenarlarına suyunu kullandığımız lahanaların tanesini koy (süslemesi için)


Süslemesi için ayrıca bir kaç tutam nane tabağa konulabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder