27 Nisan 2012 Cuma

YOĞURT TATLISI



HAMURU: 


4 yumurta ve
1 su bardağı toz şekeri mikserle iyice çırp.


1 su bardağı yoğurt ekle
Kaşıkla çırpmaya devam et.


1 su bardağı irmik
Kek kıvamına gelinceye kadar un
*Unla birlikte 1 paket vanilya
                     1 paket hamur kabartma tozu ekle


Kek kıvamına gelince önceden yağlanmış tepsiye dök.


Önceden 100 - 150 derecede ısınan fırını 175 derece yap ve tepsiyi koy.


ŞERBETİ:


4 su bardağı şeker
5 su bardağı suyu kaynat
Bu aşamada biraz limon sık (birkaç damla)
Kaynayınca bir süre daha ateşte beklet sonra altını kapat. (istenilen yoğunluğa gelince)


Fırında pişen tatlının üstüne şerbeti dök, ve tatlıyı dilimlere ayır.

SÜSLEMESİ:


Dilimlere ayrılan yoğurt tatlısının üstüne ya hindistan cevizi
Ya da
Antep fıstığı tozu eklenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder