28 Nisan 2012 Cumartesi

ROTİ DOLMA & TAVUK DOLMASI

TAVUĞUN İÇİNE KONULACAK OLAN PİLAV:

1 paket dolmalık fıstığı bir tencerede birazcık yağla pişir.


Bu pişince üstüne bir miktar doğranmış ciğer ekle.

1 adet soğanı dilimle küçük küçük ve bunu da tencereye ilave et. Bunlar bir süre kavrulsun.













Sonra 1 su bardağı önceden ıslatılmış pirinci ilave et.
Önceden bir süre sıcak suda bekletilen kuş üzümünü de tencereye dök.
Birazcık tarçın ekle.
Bunlar da pişsin.

Kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesleri tencereye ilave et.
2 su bardağı kadar su koy.
Tuz
Karabiber ekle
ve bu pilavı biraz pişir.

TAVUĞUN İÇİNİN DOLDURULMASI:

Bir tavuğu iyice yıka. İçini tuz ve limon suyuyla ov.

Boyun kısmını yorgan iğnesi ve iplikle dik ya da kürdan kullanarak kapat.

Alt kısmından tavuğun içine hazırladığımız iç pilavı koy.

Yeteri kadar pilav koyunca bu kısmı da ya iplikle ya da kürdanla kapat.

Tavuğun butlarını da açılmaması için kürdanla kapat.

Tavuğun kanat kısmını da kürdanla kapat.

Geniş bir tencereye biraz yağ koy ve tavuğu bütün şekilde biraz kızart.








Kızaran tavuğu önceden biraz yağlanmış tepsiye koy ve fırına ver.

TAVUĞUN ÜSTÜNE SÜRÜLECEK SOS:
Biraz yoğurt
Biraz sıvıyağ
Biraz kekik
Biraz salça
Biraz tuz... Karıştır.


Fırında tavuk bir süre kızardıktan sonra çıkar ve hazırladığımız sosu bir fırça yardımıyla tavuğun üstüne sür.

Tekrar fırına ver. Ve iyice kızarmasını bekle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder