28 Nisan 2012 Cumartesi

İŞKEMBE ÇORBASI

700 - 800 gr kadar dana işkembesini yıka, ve düdüklüde haşla.
Haşlandıktan sonra minik minik doğra.


Bir tencereye bir miktar sıvı yağ
Göz kararı kadar un koy ve telle iyice karıştıra karıştıra bu unu pişir.


Un pişince üstüne 1, 1.5 litre kadar su koy.
* İşkembenin haşlandığı düdüklüde kalan suyu kullan.


İşkembeleri içine at ve çorba kaynayıncaya kadar pişsin.


TERBİYESİ:


1 yumurta sarısı
1 çay bardağı sirke
3,4 diş dövüşmüş sarımsak
1 limonun suyu
Tuz
Kırmızı biber... Bunları karıştır.


TERBİYENİN ÇORBAYA DÖKÜLMESİ:


Terbiyenin olduğu kaba bir miktar işkembe çorbası koy, ikisi karışsın.


Sonra bu karışımı yavaş yavaş tencereye dök ve bu arada çorbayı karıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder