29 Nisan 2012 Pazar

HANIM GÖBEĞİ TATLISI

ŞERBETİN ÖNCEDEN HAZIRLANMASI:


4 su bardağı su ile
4 su bardağı şekeri karıştır.
Kaynasın.
Birkaç damla limon suyu ekle.
Kıvamı yoğunlaşıncaya kadar yeniden kaynasın.
Ve sonra şerbet soğusun.


HAMURU: 
100 gr margarin ile
1 su bardağı suyu bir tencereye koy ve margarinin erimesini bekle.


Margarin eridikten sonra 1.5 su bardağı un ekle ve iyice karıştıra karıştıra pişir.


*Bu hamur tencerede 8 dakika pişecek. Ve hamur tencereye yapışmayan pürüzsüz kıvamda olacak.


Ardından bu hamurun oda sıcaklığında soğumasını bekle.


HAMUR SOĞUYUNCA:
1 yumurta kır ve mikserle iyice çırp.
2. yumurtayı kır ve yine mikserle iyice çırp.
3. yumurtayı kır ve mikserle yeniden çırp.
4. yumurta kır ve mikserle yine çırp.
































Elini iyice yağla.
Hamurdan minik beze al, yuvarla.
Ortasını serçe parmağın yardımıyla del.
Ve içine bolca yağ koyduğumuz tencerenin içine koy.


*Yağı ısıtmadan, soğuk halde koy.


Oluşturduğumuz hamurları tencereyi ateşe koyarak kızart.
Altın sarısı rengi almasını bekle.



Kızaran hamurları önceden hazırlanan ve soğuyan şerbetin içine at.
Hamurların hepsi kızarınca ve şerbetini yeterince çekince
servis tabağına al ve KREM ŞANTİ ile üstünü süsle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder